باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همزمان با آغاز هفته دولت به تشریح مهمترین برنامهها و دستاوردهای این شرکت پرداخت و گفت: با بهرهبرداری از پالایشگاههای فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ و تکمیل بخش باقیمانده فازهای ١٧ و ١٨ در مجموع ١٤٠ میلیون متر مکعب به تولید روزانه پارس جنوبی افزوده میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا علی اکبر شعبانپور، پیش از ظهر امروز (سه شنبه، ٢ شهریورماه) در نخستین روز هفته دولت در یک نشست خبری با بیان اینکه بهجز فاز ١١ پارس جنوبی، قرارداد بقیه فازها امضا و تعیین تکلیف شدند، افزود: همانطور که پیشتر نیز اعلام شده است، کار توسعه همه فازهای پارس جنوبی جز فاز ١٤ تا پایان سال آینده نهایی میشود. وی یکی از عوامل اصلی تاخیرهای پیش آمده در برخی طرحهای توسعهای را وجود برخی مشکلات از جمله صدرا عنوان کرد و گفت: مسائل این شرکت در شرف حل شدن است.
به گفته شعبانپور، از ابتدای سال ٩٣ تا کنون حدود ١٥٠ میلیون متر مکعب به میزان برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی افزوده شد و این رقم اوایل سال ٩٦ به ٣٠٠ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
وی با بیان اینکه اوایل سال ٩٦ تولید روزانه میدان گازی پارس جنوبی به حدود ٥٣٠ میلیون متر مکعب در روز میرسد، تصریح کرد: به این ترتیب در بهار سال آینده، ایران در برداشت گاز از پارس جنوبی با قطر برابر میشود. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه فازهای ١٣، ١٤، ٢٢ و ٢٤ نیز بیش از ٧٣درصد پیشرفت فیزیکی دارند، در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف فاز ١١ پارس جنوبی اظهار کرد: با توجه با حیطه اختیارات این شرکت، فاز ١١ پارس جنوبی نیز در اولویتهای توسعه ای قرار دارد.
هنوز نیازمند جذب سرمایه هستیم
شعبانپور درباره جذب سرمایه گذاری در شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه پارسال از هشت میلیارد و ٧٥٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری پیشبینی شده بیش از ٤ میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار جذب شده است، تصریح کرد: برای امسال نیز جذب ٦ میلیارد و ٧٠٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری پیشبینی شده است. به گفته وی، اگرچه نگرانی از بابت تامین منابع مالی طرحها تا حدود زیادی رفع شده است اما همچنان نیازمند جذب سرمایه هستیم. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در پاسخ به پرسشی درباره برداشت از لایههای گازی پارس جنوبی با اشاره به اینکه این میدان از چهار لایه K١، K٢، K٣ و K٤ تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: در ابتدا برداشت از لایه K١ به دلیل احتمال وجود H٢S بالا، توجیه اقتصادی نداشت که بعدها پس از انجام مطالعاتی H٢S این لایه طبیعی تشخیص داده شد و به این ترتیب برداشت از این لایه نیز در دستور کار قرار گرفت. به گفته وی، هم اکنون از هر چهار لایه پارس جنوبی گاز برداشت میشود.
برداشت نفت از لایه پارس جنوبی تا پایان امسال اجرایی میشود
شعبانپور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی اظهار داشت: برداشت نفت از این لایه حتما تا پایان امسال اجرایی خواهد شد. وی درباره توسعه میدانهای پارس شمالی، گلشن، فردوسی و فرزاد A , B که در حیطه مسئولیت این شرکت است هم توضیح داد: با توجه به اولویت توسعه میدانهای مشترک، فرزاد A , B در اولویت توسعهای این شرکت قرار دارند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به مذاکرات انجام شده با شرکت او ان جی سی هند درباره فرزاد B اشاره کرد و با بیان اینکه این مذاکرات از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است، تصریح کرد: بر اساس توافقهای انجام شده، میزان تولید طرح از ١,١ میلیارد فوت مکعب در نظر گرفته شده به ٢ میلیارد فوت مکعب افزایش مییابد.
نصب ایستگاههای تقویت فشار بروی سکوهای پارس جنوبی
شعبانپور درباره برنامه شرکت نفت و گاز پارس برای مقابله با افت طبیعی تولید گاز از پارس جنوبی طی سالهای آینده اظهار کرد: این موضوع برای شرکت بسیار حائز اهمیت است و به این منظور برنامه مشخصی را در بخش مهندسی و ساختمان تدوین کرده و درصدد نصب ایستگاههای تقویت فشار گاز در سکوها هستیم. وی در پاسخ به پرسش یکی از رسانههای خارجی مبنی بر اینکه آیا کار توسعه فازهای پارس جنوبی تا سال ٢٠٢٠ پایان میرسد، تاکید کرد: بدون شک تا آن زمان کار توسعه پارس جنوبی به پایان میرسد و با بهره برداری همه فازها، تولید روزانه گاز از این میدان گازی به ٨٢٠ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
کد خبر : 2217
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir